online-profileren

Laat online zien wie je werkelijk bent

Online profileren, doe dat bewust

Tegenwoordig profileren we ons steeds meer online. We zijn ons er vaak niet van bewust welk beeld wij daar van onszelf achterlaten. Daar staat tegenover dat we het allemaal belangrijk vinden om zo goed mogelijk gevonden te worden op Google.

En we weten ook: de eerste indruk die de zoekresultaten geven bepalen het oordeel dat over je wordt geveld. Zonder dat jij je ervan bewust bent kunnen de zoekresultaten dus een beeld schetsen van jou dat afwijkt van wie je werkelijk bent.

Google beoordeelt content op drie kwaliteitseisen: expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Deze eisen zeggen iets over of je de moeite waard bent om zaken mee te doen. Het bekende principe ‘Kennen-Vertrouwen-Gunnen’ speelt hier een grote rol. Het is dus belangrijk om bij het aanmaken en bijhouden van jouw profielen op social media, wat je daar vertelt en wat er op de website staat, volledig, authentiek en herkenbaar is voor de bezoeker. Dat geld ook voor je profiel op Ikonderneemhet.nl en de content die je daar plaatst. Zorg ervoor dat degene die jouw profiel bekijkt niet in het duister tast wie je bent en waar je voor staat.

Online profiel

Wij hebben hier een aantal tips voor je om jouw profiel zo in te richten dat je zichtbaar wordt op die kennis en expertise bij jouw identiteit:

1. Wie ben je, wat doe je en wat beteken jij voor jouw klanten?
2. Publiceer regelmatig; Welke boodschap klinkt daar in door?
3. Werk aan je gunfactor door authentiek te zijn in alles wat je van je laat horen en door veel te delen.
4. Wees consistent in je boodschap en laat zien wie jij hebt geholpen of laat je klanten aan het woord.
5. Bouw aan relaties, wees oprecht betrokken en deel kwalitatief goede informatie zodat met je als een expert gaat herkennen.

Ikonderneemhet.nl ontwikkelt zich de komende maanden door tot hét platform voor ondernemers die succesvol willen worden.
Ook opdrachtgevers zullen het platform gaan gebruiken, en willen graag zien waarvoor ze jou moeten hebben.
We willen jou daarom graag helpen met relevante kennis en informatie waar jij wat aan hebt en horen natuurlijk ook heel graag wat jij ervan vindt!
Praat er over mee via ons forum: https://ikonderneemhet.nl/forums/onderwerp/laat-zien-wie-je-werkelijk-bent/
Auteur: Henriëtte Veenstra
Gepubliceerd op: dinsdag 15 november 2016

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!