uren-registreren

3 manieren om als ondernemer je uren te registreren

3 manieren om je uren te registreren

Als ondernemer kun je eigenlijk niet meer zonder urenregistratie. Het bijhouden van je uren zorgt er namelijk voor dat je goed inzicht hebt in jouw werkzaamheden. Daarnaast kom je in aanmerking voor aftrekposten bij de Belastingdienst. Het registreren van je uren kun je op verschillende manier doen. Het kan met Excel, maar ook met speciale software of een urenregistratie app. In principe is er geen verkeerde manier om je uren bij te houden, maar als je de juiste keuze maakt om dit te doen, kan dat jou veel voordelen opleveren.

Je uren bijhouden in Excel

Als ondernemer is het niet altijd nodig om een uitgebreid softwarepakket aan te schaffen voor je urenregistratie. Vooral als je een beginnende ondernemer bent, is Excel een prima optie om je uren bij te houden. Je hebt nog weinig projecten lopen en werkt met een beperkt aantal opdrachtgevers. Je kunt direct beginnen met het bijhouden van je uren in Excel door gebruik te maken van een gratis template. Naast dat je nog niet veel verschillende opdrachtgever hebt, is Excel ook een goede optie omdat het gratis is. Elke desktop, met daarop het Office-pakket, beschikt over Excel. Mocht jouw desktop dit niet hebben, dan kun je altijd gratis gebruikmaken van Google Spreadsheets.

Je urenregistratie op orde houden met software

Een andere manier om je uren bij te houden is met behulp van urenregistratie software. Dit programma is vooral een geschikte oplossing voor ondernemers die werken voor meerdere opdrachtgevers of met meerdere klussen tegelijk. Het gebruik van tijdregistratie software is erg laagdrempelig. Het programma werkt makkelijk en overzichtelijk, waardoor de kans dat je uren vergeet te registreren erg klein wordt. Ook kun je jouw uren nauwkeurig registreren dankzij de timerfunctie, die werkt als een soort stopwatch. Je zet de timer aan als je begint met een klus en zet hem weer uit als je stopt of aan een andere klus gaat werken. Aan het einde van je dag stop je de timer weer en zo kun je precies zien hoeveel uren je hebt gewerkt en voor welke opdrachtgever of klus je dat hebt gedaan.

Urenregistratie met een mobiele app

Je uren bijhouden hoef je niet per se op kantoor achter een desktop te doen. Doordat ondernemers steeds vaker onderweg zijn, hebben softwareleveranciers apps ontworpen voor jouw mobiele telefoon. Met een urenregistratie app kun je dus altijd en overal jouw gewerkte uren op je telefoon bijhouden. Daarnaast hoef je je nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van jouw data. De softwareleverancier maakt namelijk elke dag een back-up van alle gegevens.

Welke manier van urenregistratie past het beste bij jou?

De keuze welke manier van urenregistratie het beste bij jou past, is afhankelijk van meerdere factoren. Als je werkt met weinig verschillende opdrachtgevers en niet al te veel uren schrijft, kun je kiezen voor urenregistratie met Excel. Dat bespaart je kosten op software en je kunt meteen beginnen. Wanneer je voor meerdere opdrachtgevers tegelijk werkt en veel uren moet schrijven, dan is het echter verstandig om te investeren in urenregistratie software. Ben je vaak onderweg? Kies dan voor een urenregistratie app. Hiermee kun je altijd en overal je uren bijhouden en vergeet je geen uur meer te registreren.

Zoals je hebt gelezen, zijn er diverse soorten van urenregistratie. Daarom is de keuze in urenregistratie software ook erg uitgebreid. Of je nou op zoek bent naar een uren app of liever je urenregistratie op orde houdt met software op je desktop, je vindt alle urenregistratie software hier in een duidelijk overzicht.

Auteur: Sharyn Moesman
Gepubliceerd op: woensdag 20 december 2017

Trackback link

1 Trackbacks/Pingbacks

  1. Trackback: ocean king brooklyn on 3 november 2018