“Je bent tot onverwachte dingen in staat als je iets voor een ander doet”

Kanker is een alom aanwezige ziekte. Iedereen wordt er wel een keer door geraakt, persoonlijk of in de naaste omgeving. Zo ook Lianne, die sinds 2103 relatiemanager is bij KWF kankerbestrijding. 

In 2010 kreeg zij de diagnose Non Hodgkin. Na de zware periode van behandelingen en in het herstel daarna ontdekte zij het fietsen. Dat veranderde haar leven volledig.  

“Ik ben heel streng voor mezelf. Vind dat je uit elke dag alles moet halen wat er in zit, in welke omstandigheden je ook verkeert. Als je ziek wordt ben je je daar nog meer van bewust. Toen ik aan de beterende hand was besloot ik mee te doen aan de Alpe d’ HuZes. Ik dacht toen alleen: boven kom ik, hoe weet ik niet, maar het zal me lukken. Die ervaring heeft mijn leven veranderd.” 

Lianne deed zes keer mee aan de Alpe d’HuZes en is sindsdien extra bevlogen als relatiemanager voor KWF.  

“Ik vind het ook fijn om mezelf een doel te stellen. Grote voldoening krijg ik uit wat ik van mijn relaties terugkrijg.  Heel regelmatig zijn dat vermogende patiënten. Bij KWF kun je gericht geven, je bepaalt in overleg waar de schenking aan wordt besteed binnen het onderzoek spectrum van KWF. Deze donateurs hebben meestal een specifieke wens ten aanzien van de besteding van hun schenking; dit kan bijvoorbeeld een tumorsoort zijn, een bepaalde therapie of één van de academische behandelcentra zijn.  Ik begrijp zó goed wat zij voelen, dat ik heel ver ga om hun wens te realiseren. De emoties, het verhaal bij de gift kan me heel erg raken. Toch is het goed ook mijn zakelijkheid en een bepaalde afstand te behouden, hetgeen niet altijd gemakkelijk is. Uiteindelijk kan niet alleen de gever bepalen waar het geld van KWF naar toe gaat, dat moet in overleg. Maar ik zal wel alles doen om die relatie, die een enorme persoonlijke behoefte voelt om iets terug te doen, te helpen.

Ik zoek dus altijd naar de juiste balans tussen wat nodig is om mijn relatie zo goed mogelijk te helpen en het dienen van het bestaansrecht van onze organisatie. En dat is dat we als KWF op de juiste manier de gelden die we uit de samenleving krijgen aanwenden in de strijd tegen kanker.  Ik heb prachtig werk, dat ik vol overtuiging doe omdat ik werkelijk kan bijdragen”. 

Lees alles over bevlogenheid en raak verder geïnspireerd door ondernemers zoals Lianne Bogers in het magazine ONDERNEEM!

Wil je het KWF steunen? Dat kan eenvoudig via deze link.

Auteur: Erik Kloosterman
Gepubliceerd op: dinsdag 5 december 2017

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!