What’s in a name

‘What’s in the name’; maak van het leven een sprookje!

Het was nog erg vroeg in de morgen en ik stuurde haar een appje. “Goedemorgen Maria, ik zit te mijmeren over onze ontmoeting van gisteren en opeens drong het tot me door: Jij bent gezegend met de naam Maria maar… mijn doopnaam is Magdalena. Maria en Magdalena, maakt MariaMagdalena.

Even later kwam de respons: ‘Goedemorgen Marleen; het was dus een ontmoeting met een gouden randje’. Creatief associërend op onze namen gaven we onze ontmoeting een diepere betekenis. Als je een toevalligheid gaat interpreteren als iets wat je Toe-Valt, verdwijnt de voorspelbaarheid. De creativiteit begint en je leven wordt vanzelf een sprookje. Als jij op een ander spoor wilt komen, omdat jouw leven saai en eentonig is, neem dan minder regie en kijk met een open mind wat je Toevalt.

Maria en ik ontmoeten elkaar afgelopen december op een ZZP bijeenkomst in Groningen. Ze zat naast me op de bank en begon een gesprekje. Terugkijkend naar dat beeld, is met deze ‘toevallige’ ontmoeting een nieuw verhaal begonnen. Maria maakt beeldverhalen en Magdalena schrijft columns (www.deblauweuil.nl)

Zo ontstaat co-creatie heel spontaan!

M&M column

Auteur: Maria Kunst
Gepubliceerd op: maandag 5 februari 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!