Geen tijd, geen tijd, hoe zeer het me ook spijt!

Vrouwen, wat een voorrecht dat we parttime kunnen werken!

Vandaag las ik een post van een oud studiegenootje. Veel vrouwen zijn verontwaardigd over het feit dat vaders een papa-dag hebben en dat er van moeders zoveel meer verwacht wordt in de zorg voor de kinderen. De babytijd vond ik zwaar maar daarna wordt het mijn inziens alleen maar interessanter.  Ik vraag me vaak af waarom veel vrouwen zo veel willen werken en zoveel ballen tegelijkertijd de lucht in willen houden. Voelt de vrouw zich minder als ze parttime werkt? Is ze wellicht bang voor de leegte als er geen structuur meer is? Denkt ze misschien dat ze zich thuis niet kan ontwikkelen? Voor mij was het een voorrecht dat ik ook nog iets anders mocht doen dan werken. Dat ik met de kinderen kon optrekken, met mijn vriendinnen kon koffie drinken, boeken kon lezen, of op een doordeweekse dag kon gaan wandelen of schilderen. Hierdoor kreeg ik de kans om te vertragen, te oriënteren en te reflecteren. Vrijheid en Vrije tijd staan voor mij nog altijd op nummer 1.

(www.deblauweuil.nl) Maria Kunst associeert met een tekening bij deze Column.  Maria&Magdalena©

Auteur: Maria Kunst
Gepubliceerd op: woensdag 7 februari 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!