Tweede editie Groningse Ondernemers Challenge van start!

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren

Vanaf 23 april kunnen ondernemers uit de gemeente Groningen zich inschrijven voor de tweede editie van de Groningse Ondernemers Challenge. De challenge gaat uit van de gemeente zelf, die ondernemers wil aansporen zich meer over lokale maatschappelijke kwesties als eenzaamheid, armoede en gezondheid te buigen.

Ondernemers die een oplossingsgericht idee hebben in het kader van armoede, eenzaamheid of gezondheid, kunnen zich inschrijven. Vervolgens wordt er advies gegeven over het idee en kan de deelnemer nog de nodige aanpassingen doorvoeren in het plan. Uiteindelijk kan de helft van de begroting van het desbetreffende project gefinancierd worden.

De mate van duurzaamheid, impact, innovatie, schaalbaarheid en implementatie van het idee zijn criteria waaraan de inzendingen worden getoetst. Ook telt de challenge drie winnaars, die kans maken op een extra geldbedrag voor het uitvoeren van hun idee.

Vorig jaar wonnen Werkpodium Kraack, Waterrijk Pioniers en Fietsvriend Fred deze extra prijzen. De prijsuitreiking zal naar verwachting in het najaar van 2018 plaatsvinden.

Inschrijven kan tot 3 juni. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de website van de Groningse Ondernermers Challenge: www.groningseondernemerschallenge.nl.

Auteur: Lisa van Os van den Abeelen
Gepubliceerd op: dinsdag 8 mei 2018

Trackback link

1 reactie

  1. Klaar Zegers
    Klaar Zegers, 8 mei 2018

    Prachtig initiatief!