Website laten maken door een webdesigner? Hier moet je op letten!

Oké, je bent toe aan een (nieuwe) website en hebt besloten deze te laten maken door een webdesigner. Goeie keuze! Want in samenwerking met een webdesigner komt je in onze ogen tot betere resultaten. Maar hoe weet je nou welke webdesigner je moet hebben? Voordat je überhaubt in gesprek gaat met webdesigners moet je eerst zelf aan de slag. In dit artikel een aantal tips! 

Wat is het doel van je website

Een nieuwe website betekent goed nadenken over de mogelijkheden die geboden worden. Er is namelijk heel veel mogelijk op dit moment. Belangrijk hierbij is om altijd in je achterhoofd te hebben wat de doelgroep is en wat het doel van je website is.

Wil je bijvoorbeeld leads binnen halen, een product of dienst aanbieden, je verhaal verspreiden of offerte aanvragen ontvangen. Zet voor jezelf op een rijtje wat je wensen zijn en maak het niet te uitgebreid. Weet je wat je Unique Selling Points (usp’s) zijn? Noteer ze! Een heldere website met een duidelijk doel presteert uiteindelijk beter!

Wat kost een nieuwe website

De pingels! Laten we eerlijk zijn, dit is geen onbelangrijk onderdeel. Er zijn verschillende typen webdesigners. Zo kan je soms al voor €199,- een website krijgen! Wauw te gek zou je denken. Maar vergeet niet, goedkoop is duurkoop. Een goed webdesign kost tijd, en tijd kost nou eenmaal geld. Tip: Sla deze goedkope aanbieders snel over!

Maar wat mag een website dan wel kosten? Een website mag kosten wat jij er voor over hebt. Zoek binnen jouw budget een goede webdesigner. Check anders rustig even onze prijzen!

Persoonlijk contact met de webdesigner

Een goede webdesigner wil met zijn klant in gesprek. Samen brainstormen en ideeën uitwisselen om tot dat geweldige ontwerp te komen. Zelf houden we erg van persoonlijk contact. Je kan dan veel duidelijker bepaalde keuzes uitleggen, met elkaar sparren en elkaar leren kennen. Kies dus een webdesigner die niet al te ver bij je vandaan zit.

 

Google reviews checken

Hoe kan je nu het snelst een webdesigner vinden die ook nog eens vlakbij zit? Tuurlijk! Google is your best friend. Het mooiste is ook nog eens dat je via Google reviews kan lezen. Zo zie je direct of de webdesiger bij jouw uit de buurt tevreden klanten heeft.

 

Wil jij ons een review geven? Dit wordt gewaardeerd! 

Bekijk het portfolio van de webdesigner

Ondertussen heb je een aantal webdesigners gevonden. Bekijk hun eigen website, de mensen die er werken, is het ook groot of klein bedrijf en het portfolio. Het portfolio laat vaak het laatste werk zien dat een bedrijf gemaakt heeft. Spreekt dit werk je aan?

 

Hoe zit het met het onderhouden van de website

Het lijkt erop dat je een aantal webdesigners hebt kunnen vinden waar jij je goed bij voelt. Jullie gaan een eerste gesprek aan en de offertes worden je toegestuurd. Je kan een definitieve keuze maken! Echter… de bouw van een website staat los van het hosten en onderhouden. Hoewel los, wij vinden dat hosting en onderhoud een belangrijk deel van de samenwerking is. Als webdesigners laten wij een website niet los na oplevering. Het is zaak de site te onderhouden, beveiligen en up-to-date te houden. Plugins moeten geupdate worden en teksten of foto’s zo nu en dan gewijzigd.

Doet de webdesigner die jij uitgekozen hebt dit niet, ga er dan niet mee in zee als je hier zelf geen verstand van hebt!

Wil jij een webdesigner in Groningen die met je meedenkt, die weet hoe je van bezoekers klanten maakt en voor jouw de ideale website kan bouwen? Neem gerust contact op met de mannen van Pixelsz.

Auteur: Thijs Wieringa
Gepubliceerd op: zondag 14 oktober 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!