Chris Alfons: ‘Ik ben mijn werk heel anders gaan beleven’

Naast zijn werk als adviseur binnen DUO, mag Chris Alfons zich inmiddels met recht ook presentatietrainer noemen. Van zijn leidinggevende kreeg hij de mogelijkheid om vanuit zijn kracht en passie te gaan ondernemen. Ten gunste van DUO, maar ook voor zichzelf met een win-winsituatie als gevolg. 
 
Toen ik op de afdeling binnen kwam, vertrok er net een collega die presentaties gaf over een nieuw systeem binnen de DUO. Zijn presentaties heb ik toen overgenomen,’ zo begint Chris zijn uitleg hoe zijn rol als presentatietrainer is ontstaan. ‘Het jaar daarna ben ik ingezet bij een project voor Informatiebeveiliging & Privacy. Ook daar heb ik het gehele jaar presentaties gegeven. Na die periode ben ik mij weer gaan focussen op mijn eigenlijke werk, maar een functioneringsgesprek bracht mij wat anders.’ 
 
In het gesprek met zijn leidinggevende gaf Chris aan dat hij zich als een vis in het water voelde binnen zijn werk, maar wel de dynamiek miste van de twee jaren ervoor. De reactie die hij kreeg zou zijn professionele leven veranderen. ‘Mijn leidinggevende wist van mijn presentaties en vroeg of ik op dat gebied geen trainer wilde worden. Nou, dat wilde ik wel! Maar wel met een bepaalde vrijheid. Die heb ik gekregen, wat er voor heeft gezorgd dat ik nu professioneel presentatietrainingen geef binnen en buiten DUO.’ 
 
‘Het is heel fijn als er iemand is die iets in je ziet dat ontwikkeld kan worden en daar dan ook de ruimte voor geeft,’ gaat Chris verder. ‘Buiten de gebaande paden treden is spannend. Dan moet je wel het vertrouwen krijgen dat je die stappen mag en kunt zetten. Deze stap was en is ontzettend goed voor mijn eigen ontwikkeling en de toegevoegde waarde die ik heb. Oók voor DUO.’ 
 
De prikkel voor meer ondernemendheid voelde Chris intrinsiek bij zichzelf. ‘Wat ik nu doe is pure passie. Ik ben mijn werk heel anders gaan beleven, ben echt mijn eigen regisseur. Als ik collega’s vraag naar hun passies, weten ze het vaak niet of uiten deze niet. Dat vind ik zonde. Voor de organisatie, omdat het zoveel positieve energie oplevert als mensen vanuit hun kracht en passie werken. Maar nog meer voor de mensen. De organisatie moet de mensen op de juiste plek zetten, maar mensen moeten zelf ook hun passies en wensen delen om dat voor elkaar te krijgen.’ 
 
Chris Alfons 
www.duo.nl

Dit artikel verscheen in het ONDERNEEM Magazine.

Auteur: Erik Kloosterman
Gepubliceerd op: dinsdag 26 juni 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!