coronacrisis-paniek-of-rust

Coronacrisis…brengt het paniek of rust?

Keuzestress in corona tijd

Van een agenda vol met opdrachten en afspraken ineens naar niets, helemaal niets…
De coronacrisis slaat ook hard toe bij coaches, therapeuten, adviseurs en trainers.

Ineens staat alles stil… 

De eerste week houdt iedereen zijn adem in want wat gaat er gebeuren? Van de eerste schrik bekomen zie je dat veel mensen om je heen alles ineens online gaan doen. De (gratis) webinars vliegen je om de oren. Discussies over veiligheid van Zoom, Hangout en Facetime. Ineens is iedereen online expert en de een is nog succesvoller dan de ander….

Wat doe jij?

Voel je de druk om mee te gaan in de onlinewereld? Of voelt dat voor jou niet okay? Slaat soms de paniek toe? Denk je dat het niet meer goed komt omdat het misschien nog langer gaat duren? We zitten allemaal met vragen. Wat betekent deze coronacrisis voor de toekomst van mijn bedrijf of praktijk? Wat moet je doen?

Ik geloof (nog steeds) dat je moet doen wat bij jou en bij je klanten past.

Dus vraag jezelf af of je ècht anders wilt werken. Kun je dezelfde kwaliteit leveren online als offline? En wat wil jouw klant? Wil je in de toekomst ook zo werken? Lastige vragen die soms nog niet te beantwoorden zijn.

Natuurlijk voel je ook de financiële druk. Geen opdrachten is geen inkomen. Gelukkig kunnen velen gebruik maken van de regelingen die het kabinet heeft genomen. Bij twijfel gewoon contact opnemen met je gemeente. Zij zitten klaar om ondernemers ook telefonisch of per mail te helpen.

Mijn advies is: Blijf bij je kracht! 

Probeer de rust te vinden om de juiste beslissingen te maken voor je bedrijf. De keuzes die je nu maakt hebben gevolgen voor de toekomst van je onderneming.

Vaak maken we verkeerde keuzes door gelddruk. Als je financieel echt heel krap zit, dan ben je alleen bezig met manieren om geld te verdienen. Maar één ding: Geld verdienen is een afgeleide van werk doen waar jij heel erg blij van wordt. Als je doet wat je echt heel graag wilt doen, dan komt het geld verdienen vanzelf. Dus doe waar jij je goed bij voelt! Ongeacht wat anderen daarvan vinden. Trek je eigen plan!

Ik wens je veel succes en vertrouwen bij het maken van jouw keuzes.

Ondernemende groet

Adinda Keizer
Ondernemerscoach Vindjeklant

Auteur: Adinda Keizer
Gepubliceerd op: donderdag 23 april 2020

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!