waarde-social-media-groepen

De waarde van social media groepen

Zo enthousiast als ik ben, was ik in het begin van mijn ondernemersbestaan, van veel groepen lid. Groepen op Facebook en LinkedIn. Tot het moment dat ik ervoor ging zitten om te bekijken waar ik nu eigenlijk lid van was en hoe actief ik was in de groepen. Soms wist ik ook niet of ik nu wel of niet mijn bedrijf mocht promoten. Tijd om dat eens te onderzoeken. In deze blog neem ik je mee wat hiervan de voordelen zijn.

Maak overzicht van je social media groepen

Overzicht is altijd goed. Dat geeft rust. Ik heb een overzicht gemaakt van alle social media groepen waarvan ik lid was. Tegelijkertijd heb ik bekeken waar de groep voor staat, of promotie van mijn eigen bedrijf is toegestaan, hoe actief ik in de groep ben (wanneer heb ik voor het laatst gekeken en/of gepost?). Zo startte de opschoning.
Langzamerhand kreeg ik niet alleen een volledig overzicht maar ook inzicht. Inzicht in welke groepen een waardevolle aanvulling zijn voor mij als ondernemer. Voor alle duidelijkheid, dit gaat niet alleen om promotie. Weten in welke groep je je kennis kunt delen vind ik ook waardevol of waar ik kennis kan halen.

overzicht-social-media-groepen

Neem contact op met de beheerder van de groep

Wanneer het onduidelijk is wat wel en niet mag in een bepaalde groep, neem dan contact op met de beheerder. In mijn situatie bleek dat zelfs een aantal groepen totaal niet meer actief zijn. Dat kan. Geen probleem maar dan weet je het tenminste.

Social media strategie

De meeste ondernemers hebben een social media strategie. Nu mijn overzicht actueel is, heb ik ook mijn social media strategie geactualiseerd. Welke posts passen in welke groep. Waar zit mijn doelgroep. Bereik ik het resultaat wat ik wil bereiken. Op al deze vragen heb ik antwoord gekregen.

Meer waardevolle connecties

Groepen hebben ook leden. Intussen heb ik contact met diverse leden van de groepen. Wij zijn samen aan het online netwerken. Werkt goed. Ik noem het virtueel koffie drinken. Af en toe bellen we elkaar om te vragen hoe het gaat, delen we tips en trics en leren we steeds meer elkaars bedrijf kennen. Laatst heb ik een connectie verbonden aan iemand anders uit mijn netwerk en dat heeft een positief resultaat gehad.

netwerken-social-media

Weet jij van welke groepen jij lid bent?

Is je antwoord hierop NEE? Ga eens op onderzoek uit. Besef je goed dat je het overzicht niet in één dag klaar hebt (is uiteraard wel afhankelijk van het aantal groepen). Wil je hierover meer weten? Je mag gerust contact met me opnemen.

Auteur: Annatascha Udinga
Gepubliceerd op: donderdag 5 november 2020

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!