Jaarrekening lezen door de bril van een investeerder

Online
Van 16:30 tot 17:30

De jaarrekening is bepalend voor de (eerste) indruk die investeerders van jouw bedrijf krijgen. Denk aan: hoe rendabel (winstgevend) is de organisatie? Hoe zit het met de solvabiliteit (in hoeverre kan het bedrijf haar schulden betalen)? Afhankelijk van de financiële situatie van een bedrijf kunnen er bij een Exit grote verschillen zitten tussen ondernemingswaarde en de uiteindelijk te ontvangen netto-verkoopopbrengst.

Hiervoor is inzicht en begrip van de financiële balans onmisbaar. In ons webinar “Jaarrekening lezen door de bril van een investeerder” geven wij jou op een laagdrempelige manier praktische tips. We gaan het hebben over:

– Het verschil tussen managementrapportages en de jaarrekening
– Het belang van de financiële balans
– Identificeren van ‘red flags’ in de balans
– Financiële ratio’s
– Free cash flow analyse
– Het verschil tussen ondernemingswaarde en netto verkoopopbrengst

In dit Webinar van ongeveer 60 minuten leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op vragen die kopers mogelijk zullen stellen over de jaarrekening. Daarnaast leer je welke waardevolle informatie je zelf op een eenvoudige manier uit een jaarrekening kunt halen om eenvoudig een eerste indruk te krijgen van de financiële situatie van jouw/een bedrijf. We vinden het leuk om onze praktische inzichten met jou te delen en verwelkomen jouw graag tijdens dit Webinar.