Blog_fiscale_jaarruimte

Gebruik jij je fiscale jaarruimte wel optimaal?

Het jaar loopt op z’n einde. De hoogste tijd om voor 31 december je fiscale jaarruimte in te zetten, zodat je maximaal gebruik kan maken van fiscale voordelen. Fiscale jaarruimte? Ja, dat is het bedrag dat je met fiscaal voordeel maximaal mag inleggen voor je pensioen. Bovendien kan je dat pensioengeld zelfs gebruiken -mocht het echt nodig zijn- als je langdurig arbeidsongeschikt raakt. Ingewikkeld? We leggen het je graag uit.

Antwoorden op ‘wat als’

Als zelfstandig ondernemer moet je jezelf deze twee vragen stellen:

·       Wat als ik arbeidsongeschikt raak, niet meer kan werken en dus geen inkomen heb?

·       Wat als ik met pensioen ga? Wat kan ik nu opzij zetten voor later, zodat ik dan ook een inkomen heb?

En het mooie is dat deze twee vragen meer met elkaar te maken hebben dan je denkt.

Fiscale jaarruimte

Zoals gezegd mag je jaarlijks een maximaal bedrag in je pensioenpot storten zonder daarover belasting te hoeven betalen. Dat heet je fiscale jaarruimte. Hoe groot die ruimte is, hangt af van hoeveel je verdient. Zo reken je dat eenvoudig uit. Die pot gebruik je dus voor je pensioenopbouw. Maar wat heel veel mensen niet weten is dat als je een jaar of langer arbeidsongeschikt bent, je die pot met geld óók mag aanspreken. SharePeople  zorgt twee jaar voor je als je arbeidsongeschikt bent, omdat de meeste zieken binnen 2 jaar weer beter zijn. Je pensioenpot hoef je dus alleen in te zetten wanneer je langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent. Het is dan wel zaak tijdig te beginnen met die pensioenopbouw en optimaal gebruik te maken van je jaarruimte.

We leggen het je graag uit

We zijn het meteen met je eens, dit is geen easy-peasy kost. Daarom leggen we het graag uitgebreider aan je uit in een webinar. Kan je meteen je vragen stellen. We hebben het volgende webinar op de agenda staan:

·       Dinsdag 14 december om 20:00: Webinar ‘Arbeidsongeschiktheid en pensioen in één’. Speciaal voor zzp’ers die nog niets hebben geregeld.

Komt het niet uit? Meld je alsnog aan, je krijgt achteraf een terugkijklink opgestuurd.

SharePeople en BrightPensioen  

We organiseren deze webinars samen met BrightPensioen, de club waar je als zzp’er je pensioen kan opbouwen. SharePeople en BrightPensioen zijn aparte ondernemingen. Maar we werken wel vanuit hetzelfde idee: zorgen dat jouw geld daar terecht komt, waar het voor bedoeld is, en niet in de zakken van tussenpersonen of managers. Al meer dan 1000 mensen gingen je voor!

 

Doe dus mee aan de webinars en geef je op.Wil je nu al meer weten over SharePeople en Brightpensioen? Kijk dan hier

 

 

Auteur: Cosmas Blaauw
Gepubliceerd op: maandag 6 december 2021

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!