Het verschil tussen een Boekhouder en een Boekhoudcoach

Kies jij een boekhouder of boekhoudcoach?

Je hebt het voorbij zien komen en vraagt je af, wat is dat nou weer? Een Boekhoudcoach? Yes, een boekhoudcoach inderdaad. In deze blog ga ik je precies vertellen wat het verschil is tussen een boekhouder en een boekhoudcoach.

Boekhouder

Eerst ga ik het eens hebben over een boekhouder, want wat is het wat een boekhouder precies doet? Een boekhouder is meestal iemand die je administratieve taken overneemt. Denk hierbij aan het bijhouden van je boekhouding, het opstellen van een jaarrekening en in de meeste gevallen het indienen van je belastingaangiftes.

Een boekhouder zijn core business is het verwerken en uitvoeren van boekhoudingen. Een boekhouder zal er daardoor ook op sturen dat je je hele administratie ter verwerking bij hem neerlegt. Dat is immers waar de boekhouder zijn brood mee verdient, en dat is heel normaal.

Maar wat is het dan wat een boekhoudcoach doet?

Boekhoudcoach

Een boekhoudcoach is een persoon die jou ondersteunt in de verwerking van je boekhouding en belastingen. Een boekhoudcoach legt jou de lastige zaken uit en zal je vertellen hoe jij zelf het meest eenvoudig je boekhouding kan verwerken. Hij zal er dus niet op sturen dat je je boekhouding moet uitbesteden.

In het geval van De Boekhoudcoach zitten er goede boekhouders en fiscaal onderlegde mensen achter de schermen die jou goed kunnen vertellen hoe het zit. De kunt is namelijk vaak om begrijpelijk uit te leggen wat jij moeilijk vindt. Woorden als “Financiële vaste activa” of “een MVA-staat” worden in zo’n geval niet gebruikt. Dat betekend dat vakjargon jou wordt uitgelegd in duidelijke taal.

In het meest optimale geval helpt een boekhoudcoach jou zelfs om te sturen op de cijfers in je boekhouding.

Wat is nu het beste?

Maar wat is voor jou nou het beste om te doen? Wil je een boekhouder of een boekhoudcoach? De enige die daar antwoord op kan geven ben jij zelf.

Auteur: David Muntinga
Gepubliceerd op: vrijdag 22 maart 2019

Trackback link

1 reactie

  1. Annatascha Udinga
    Annatascha Udinga, 23 april 2019

    Mooi artikel @DavidMuntinga