hobby-of-vak
[rsssl_share_buttons]

Ieder zijn of haar hobby (en vak)

Daar stond ik deze week zomaar ineens, met mijn vers gekweekte schaatsbenen in die belachelijk warme lentezon. De vrouw had twee bomen in de voortuin gesnoeid en ik was lekker takken aan het hakselen, shredden, versnipperen.
Hakselen is een van mijn favoriete tuinklusjes, naast het plukken en meteen verorberen van de zelfgekweekte aardbeien. Een echte hobby dus.

Een vriend die ik eigenlijk niet verdien

Ik deed het samen met de AXT 25 TC. Ik weet niet wat AXT betekent, maar TC staat voor Turbo Cut.
De AXT 25 TC is een enorm betrouwbare vriend die ik eigenlijk niet verdien. Vorig jaar zette ik hem in een hoek van de koude garage en keek vervolgens een halfjaar niet naar hem om.
Maar zodra ik de stekker in hem stak en op de groene knop drukte deed hij zonder zeuren en haperingen gewoon zijn werk.
Wat mij ook aanspreekt is dat hij niet zo schreeuwerig is als bijvoorbeeld zijn collega’s: de bladblazer, kettingzaag en grasmaaier.
Hij is dan ook een heuse fluisterhakselaar. De AXT 25 maakt een monotoon malend geluid, dat zacht genoeg is om de vogels nog te kunnen horen.
Terwijl de zon mij een shot vitamine D gaf, raapte ik de takken van de grond en stak ze in de mond van mijn vriend.

Hakselen is poëzie

Ik draaf misschien een beetje door, maar het is bijna poëzie zoals die dansend en schuddend in de hakselaar verdwijnen. Deze keer zaten aan sommige takken nog trosjes met zaden en die klonken -werkelijk waar- als maracas. Samba dansend gingen de takken hun ondergang tegemoet.
En dan de geur die bij dat versnipperen vrijkomt! Die zoete melange van de boomsappen. Er is geen geur die mij gelukkiger maakt – samen met die van appeltaart en vers gemaaid gras.

Goede voedingsbodem voor het nieuwe jaar

Het ruimt ook zo lekker op. De gesnoeide boom die nu veel meer zonlicht binnenlaat in de keuken, waardoor het sombere jaar dat achter ons ligt verdampt. En de houtsnippers zijn een goede voedingsbodem voor de tuin en voor het jaar dat voor ons ligt.
Maar het ruimt ook op in mijn hoofd. Terwijl ik die takken een voor een zonder na te hoeven denken aan mijn vriend AXT geef, laat ik mijn gedachten de vrije loop: bedenk bijvoorbeeld een onderwerp voor de Wijnker Weekly of hoe ik een bepaalde zin beter kan formuleren.
Zoals ik in mijn jeugd tijdens het bollenpellen of bloemenkoppen niet hoefde na te denken en fijn kon wegdromen, terwijl mijn handen bijna machinaal hun werk deden.

Volgt bijna automatisch de vraag:

“maar waarom ben jij dan geen hovenier geworden?”

Simpel, omdat ik verder ook niet veel meer kan dan grasmaaien, onkruid wieden, snoeien en hakselen. Ik moet ook toegeven dat ik niet veel meer ambieer. Het blijft een hobby.
En omdat ik dus zo’n typische mooi weer-tuinier ben en het liefst alleen in de tuin werk op mijn eigen moment. Bijvoorbeeld als de winterjassen nog aan de kapstok hangen, de zon plots schijnt en de lente het uitschreeuwt: kom naar buiten!

Kortom, tuinieren volgens het motto ‘wel de lusten niet de lasten’. Dus als er na een gierende herfststorm een boom moet worden gekortwiekt dan schakel ik liever de hovenier in. Zoals ik bij een kapotte cv-ketel ook niet zelf aan de slag ga en een kozijn of het slot van de voordeur ook beter niet zelf vervang.

Gelukkig zijn er vaklieden

Die doen dat fluitend, goed en snel. Misschien ben jij wel een van die vaklieden met een eigen bedrijf. Dan zul jij op jouw beurt waarschijnlijk ook niet voor je lol ’s avonds nog ‘ns fijn achter de pc kruipen om een paar uur te stoeien met een tekst voor je website of nieuwsbrief. En of die wel SEO-vriendelijk is, zodat je site beter wordt gevonden.

Ik ben zo’n vakidioot die juist niets liever doet, zelfs in de avonduren en in mijn vrije tijd. Zelf tijdens het hakselen.

Hoe dan ook, als jij zo’n vakman of -vrouw bent en geen zin, tijd of expertise hebt om na een lange werkdag ook nog ‘ns teksten te schrijven, dan is een Content Abonnement echt iets voor jou.

Daarmee ben je verzekerd van een of meerdere keren per maand een ijzersterke tekst over jouw bedrijf, waarmee jij beter wordt gevonden in Google, veel meer opvalt en dus meer klanten trekt.

Zo’n tekst kan voor een weblog of nieuwsbrief zijn (of allebei) en kan overal over gaan: een nieuw product, hoe jij je onderscheidt, een jubileum, een mooie opdracht die je tot een goed einde heb gebracht. Dat mag jij bepalen, of wij samen.

Een Content Abonnement=wel de lusten, nauwelijks lasten

Omdat het nieuw is kun je het eerst drie maanden uitproberen tegen een sterk gereduceerd tarief.

Oftewel, in heel slecht Neder-Italiaans: een lente proefabonnemente!

En let op, voor leden van Ikonderneemhet.nl heb ik een nog aantrekkelijker aanbod, maar daarover binnenkort meer.

Meer info over het Content Abonnement vind je hier.

Dan wens ik je alvast een fijne lente.

En je krijgt de groeten van mijn vriend AXT 25 TC.

Auteur: Igor Wijnker
Gepubliceerd op: vrijdag 26 februari 2021

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!