lokaal-ondernemen
[rsssl_share_buttons]

Lokaal ondernemen = lokaal kopen

Heb je ze ook gezien de afgelopen tijd? Die prachtige berichten van mensen die de lokale ondernemers hebben gesteund, en dat nog steeds doen? Naar de bakker gaan om de hoek, kantoorartikelen bestellen bij de leverancier in je woonplaats, enzovoort. Voor mij is dit altijd al een logische keuze geweest. Ik merk dat lokaal ondernemen en dus lokaal kopen nu actueler is dan ooit. Uiteraard wil ik hiermee niet zeggen dat je niet meer kunt shoppen buiten je regio. Het is alleen zo dat men zich meer bewust is van het feit dat er lokaal ook veel mogelijkheden zijn. En dat is voor jou als ondernemer ook positief. Maar weet men ook waarvoor ze bij jou kunnen zijn?

Community Samen sterker uit de crisis

Een mooi voorbeeld is de community Samen sterker uit de crisis. Deze community vind je op het platform Ikonderneemhet. De ondernemers uit de stad Groningen kunnen zichzelf voorstellen en hun bedrijf. Klaar Zegers en Henriëtte Veenstra zijn de initiatiefnemers. Eén van de doelen van deze community is vraag een aanbod bij elkaar brengen. Dit doen ze door diverse bijeenkomsten te organiseren. Je kunt ook je behoefte aangeven of ideeën aandragen. Wees actief in deze community. Je leert nieuwe ondernemers kennen, er worden diverse interessante workshops georganiseerd en je kan je kennis delen. Heb je zelf een zoekvraag? Ook die kan je stellen in deze community. Zoek je een webbouwer. Die zijn er! In de buurt.

Online diensten/producten of offline?

online-diensten

Je kunt diverse online diensten inkopen. Prima. Via videobellen heb je contact met de ondernemer. Maar hoe fijn is het wanneer deze ondernemer in de buurt is. Dat je kunt overleggen met die ondernemer zonder dat je teveel reistijd kwijt bent. Ook al doen we veel online, ik merk dat mensen een ‘fysiek’ gesprek op prijs stellen. En dat is ook in deze tijd prima te regelen met de 1,5 meter afstand.

In deze blog wil ik ook een aantal bedrijven en ondernemers in de regio Groningen benoemen die goede producten ofdiensten leveren, een goede service bieden en voor een eerlijke prijs.

Office Centre Groningen

Wanneer je binnenkomt bij  Office Centre Groningen, dan voel je je gelijk welkom. Enthousiaste medewerkers, heerlijke koffie en een social talk. Wanneer je aangeeft wat je zoekt, krijg je goed advies. Je kunt bij Office Centre Groningen terecht voor vele artikelen en diensten. Van kantoormeubilair tot het updaten van je laptop. Ga gerust eens langs en laat je verrassen.

Website nodig?

Wil je een website laten bouwen of je huidige website professionaliseren? Bezoek dan eens de volgende websites. Deze ondernemers zitten allemaal in de buurt en zijn echte professionals.

Pixelsz

VrijdagOnline

EigenZinnig

Structuur in je bedrijf

Wil je meer structuur in je bedrijf? Dan is in gesprek gaan met Anita Jakobs van Business Comfort geen overbodige luxe. Zij verleent als Virtual Business Manager (VBM) professionele ondersteuning aan ambitieuze ondernemers. Met enthousiasme en een creatieve geest werkt ze samen met jou aan procesoptimalisatie, het aanbrengen van focus en structuur en gaan jullie voor een 5 sterren communicatieplan d.m.v. een goede klantenservice en mediabeheer. Samen gaan jullie voor groei.

Sales

Check het profiel van Richard St de Vries, niet alleen op LinkedIn maar ook op het platform. Hij geeft leerzame workshops op het gebied van sales. Hoe trek je klanten aan op LinkedIn? Hoe voer jij telefoongesprekken? Ontdek wat Richard voor je kan betekenen.

Zien we je in de community?

Wie weet ontmoeten we elkaar in de community. En deel gerust lokale bedrijven/ondernemers onder deze post. Laten we elkaar versterken.

elkaar-versterken

 

 

Auteur: Annatascha Udinga
Gepubliceerd op: dinsdag 16 juni 2020

2 reacties

  1. Annatascha Udinga
    Annatascha Udinga, 8 juli 2020

    Graag gedaan

  2. Thijs Wieringa
    Thijs Wieringa, 3 juli 2020

    Bedankt voor deze mooie aanbeveling Annatascha!