Automatisch Certificaten Genereren (Onderwijsinstelling)

Beste freelancers,

ik ben op zoek naar iemand die voor een onderwijsinstelling een app kan maken die automatisch certificaten voor de deelnemers van onze programma's genereert en deze naar ze kan mailen. Een documentgenerator dus eigenlijk, maar wel met de optie dat alle individuele documenten van de stapel naar individuele personen wordt gemaild. Ik zie het als volgt voor me:

1. De deelnemers leveren naam, geboortedatum, mailadres, en andere relevante info aan.
2. Ik en mijn collega's voeren deze bulkgegevens in, in de app (middels een Excel?).
3. We selecteren aan welk programma de deelnemers hebben deelgenomen (keuze uit zo'n 40 titels), vinken de juiste ondertekenaars aan, passen de datum van uitreiken aan, etc, wat in een standaard stramien wordt ingevuld
4. de app genereert voor elke deelnemer een individueel en uniek document (pdf), voor het juiste programma, met de juiste digitale handtekeningen
5. dit document wordt (na eventueel extra controle-stap?) automatisch naar de betreffende deelnemer gemaild met mooie bijbehorende standaard tekst.

De info die op het certificaat komt te staan moet makkelijk te wijzigen zijn door mij (zoals datum programma, eventuele naam van ondertekenaars, etc). Certificaten moeten na het genereren ook voor ons beschikbaar zijn in een file.

Dit is globaal een idee van hoe ik denk dat een dergelijk programma er uit zou kunnen zien, maar dat weten jullie vast beter dan ik. Het doel is in ieder geval de hard copy certificaten te vervangen voor digitale versies, zonder dat we daarvoor in word hoeven te klooien en iedereen indivueel moeten mailen. Het juiste certificaat moet uiteraard wel gegarandeerd bij de juiste persoon terecht komen, dat moge duidelijk zijn.

Over het budget heb ik op dit moment geen duidelijkheid, maar daar valt over te praten. Het is alleen voor gebruik binnen de organisatie, dus het hoeft geen fancy-uitziend programma te zijn. Wel zo gebruiksvriendelijk/simpel/overzichtelijk mogelijk. We werken overigens in windows 10.

Geinteresseerd in deze opdracht? Log in of maak gratis een profiel aan om contact op te nemen met dit bedrijf.