tips-zichtbaarheid

3 Tips voor het verhogen van je online zichtbaarheid

Zoek jij ook regelmatig tips om je zichtbaarheid online te verhogen? Veel ondernemers zijn op zoek naar manieren hoe ze online zichtbaarder kunnen worden. Het geheim is dat dit makkelijker is dan je denkt. In deze blog geef ik je drie tips die je gelijk kunt toepassen in de praktijk.

1 – Vraag je netwerk

Vraag je netwerk om hulp. Je netwerk kan ook familie en/of vrienden zijn. Iedereen kent wel iemand.

Geef aan je familie en/of vrienden aan dat je ruimte hebt voor nieuwe opdrachten. Wees specifiek in wat voor opdracht je zoekt. Ook al denk je dat je familie en/of vrienden wel weten wat je doet, ze hieraan herinneren kan zeker geen kwaad.

Vraag je connecties op social media om je post en/of blog te delen. Benader je ‘warme’ connecties. Mijn ervaring is dat connecties dit graag voor je doen. Ben je intussen lid van de community ‘Samen sterker uit de crisis’? Dan kun je deze leden ook vragen.

Wees niet te bescheiden. Het voordeel hiervan is, is dat je ook weer onder de aandacht komt bij je connecties. Ze leren je beter kennen door wat je deelt. En als ze dan een vraag krijgen vanuit hun netwerk, zoals ‘ik zoek een webbouwer’ en ze hebben net je post gedeeld, denken ze gelijk aan jou.

Wees hierin ook realistisch. Het kan natuurlijk voorkomen dat een connectie dit niet wilt doen. Ik zeg dan altijd ‘even goede vrienden’. Het is en blijft uiteraard geheel vrijblijvend.

2 – Netwerk Noord

Netwerk Noord is een netwerkorganisatie die actief is in Groningen en omstreken. Samen met Arnold Bergsma organiseer ik bedrijfsbezoeken, werkbezoeken, contentsessies en themareizen voor ondernemers. Met als doel om ze te verbinden en opdrachten in ons netwerk te laten belanden. Je hoeft niet lid te zijn. Binnen dit netwerk kun je jouw zichtbaarheid verbeteren.

Wij hebben een rubriek ‘Netwerk Noord ontmoet’. In deze rubriek kun jij jezelf en je bedrijf voorstellen aan de leden. Je kunt ook lid worden van de FB-groep. Daarin kun je je ook zelf proactief voorstellen. Laat je zien, daar is niets mis mee. Ook wij delen graag berichten van ondernemers. Dus organiseer je een webinar, mail ons en wij zorgen ervoor dat deze webinar onder de aandacht komt.

3 – Wees actief

Wees actief in diverse FB-groepen, het platform Ikonderneemhet en voer gesprekken.

Op Facebook zijn er diverse groepen waarin je je bedrijf kunt promoten. Geheel gratis. Zoals ‘Promoot je bedrijf’. Het platform Ikonderneemhet leent zich uiteraard goed om andere ondernemers met je bedrijf kennis te laten maken. Klaar Zegers en Henriëtte Veenstra geven je zelfs een cadeau. Drie maanden gratis lidmaatschap zodat je onder andere kunt bloggen en aanbiedingen kunt plaatsen.

Benader actief andere ondernemers die je nog niet kent. Zo heb ik een aantal leden van het platform Ikonderneemhet benaderd via LinkedIn. Intussen heb ik diverse online gesprekken gevoerd. Deze gesprekken blijven niet bij één gesprek. De reden is dat we elkaar beter leren kennen en leads delen.

Speciaal wil ik in deze blog dan ook Pieter van Bergen en Thijs Wieringa in het zonnetje zetten. Zij waren zeer enthousiast en intussen is mijn netwerk verrijkt met deze twee bijzondere mannen. Elk hun expertise en goed in hun vak.

Voorkom teleurstelling

Deze tips gaan je misschien niet gelijk opdrachten opleveren. Het werkt net zoals met netwerken. Eén keer naar een bijeenkomst gaan, heeft geen zin. Je dient te investeren in het opbouwen van een netwerk. Voer diverse gesprekken, laat je zien, wees niet bescheiden en geef duidelijk aan waar je goed in bent. En vergeet niet ook iets terug te geven. Zo heb ik een enquête uitgezet bij mijn connecties. Als dank voor het invullen, mogen ze mij ook een vraag stellen, ongeacht wat. Soms kan ik niet de vraag gelijk beantwoorden maar vraag ik iemand uit mijn netwerk. En wat wil het geval, twee connecties zijn nu gelinkt en gaan in de toekomst samenwerken. De tips gaan je in ieder geval wel meer online zichtbaarheid geven.

Succes! Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust.

Annatascha Udinga

Flexibele Ondersteuning

Auteur: Annatascha Udinga
Gepubliceerd op: donderdag 21 mei 2020

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!