[rsssl_share_buttons]

WhatsApp Business komt eraan!

WhatsApp, met 12 miljoen gebruikers het grootste socialmediaplatform in Nederland, is onmisbaar in ons leven. De app die vooral op particulieren gericht is, heeft dit weekend onder anderen in Amerika de nieuwste dienst WhatsApp Business gelanceerd.
De betaalde dienst is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat gaat niet lang meer duren! Bijzonder is wel dat WhatsApp Business voorlopig alleen als Android-app gedownload kan worden. Wanneer de app voor iPhone beschikbaar komt is nog onbekend.

Voordelen WhatsApp Business
Ben je nu als ondernemer al actief op WhatsApp dan is WhatsApp Business voor jou een uitkomst. Je communicatie gaat namelijk professioneler en makkelijker worden. Nog steeds is er een telefoon nodig met een mobiel nummer. Het grote voordeel is alleen dat het mogelijk is om met meerdere mensen de dienst te beheren, ook via WhatsApp Web.

Verder is het mogelijk om automatische antwoorden op te stellen. Denk hierbij aan een standaard welkomstboodschap of afwezigheidsmelding. Ook wordt het mogelijk om bepaalde antwoorden op te slaan. Krijg je bijvoorbeeld regelmatig dezelfde vraag, dan kan je een opgeslagen antwoord geven.

Allemaal leuk en aardig, maar wat maakt het nu echt professioneel? Je kan bijvoorbeeld een bedrijfsprofiel aanmaken met nuttige en belangrijke informatie zoals je adresgegevens, openingstijden, emailadres en website. Je kan hier ook een uitgebreide bedrijfsomschrijving kwijt om te laten zien waar je voor staat. De grotere bedrijven kunnen zelfs een blauw vinkje krijgen om hun profiel te verifiëren.

Wil je bepaalde gesprekken ordenen, dan is het mogelijk om ze labels mee te geven. Heb je net een potentiële nieuwe klant gesproken, dan kan het prettig zijn om dit gesprek snel terug te vinden. Bij jouw bedrijf kunnen meerdere medewerkers het account beheren en dus mee denken.

Uiteindelijk is het ook nog mogelijk om statistieken te bekijken. Handig om te zien wat bijvoorbeeld je reactietijd.

De voordelen van WhatsApp Business op een rijtje

  • Meerdere medewerkers beheren het account
  • Een uitgebreid bedrijfsprofiel
  • Automatische antwoorden
  • Opgeslagen antwoorden
  • Statistieken
  • Berichten ordenen met labels

Bron: Pixelsz.nl

Auteur: Thijs Wieringa
Gepubliceerd op: maandag 29 januari 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!