ZZP-er mét personeel?!

Een ZZP’er mét personeel. Dat kan niet, of toch wel? Er is een steeds groter wordende groep ZZP-ers die voor het vele werk dat ze in portefeuille hebben personeel inzet. Hoe zit dit?

Veel ZZP’ers merken dat het beter gaat met de economie en hebben daardoor meer werk en kunnen hogere tarieven vragen. Meer werk is mooi, maar er blijven maar 24 uur in een dag zitten. Wie gaat dat (extra) werk uitvoeren?

De meeste ZZP’ers kiezen er voor om een collega ZZP’er in te schakelen bij extra werk. Via het eigen netwerk, een netwerksite zoals ikonderneemhet.nl, collectief of een marktplaats wordt iemand gevonden en zo wordt de klus geklaard. Onderling wordt gefactureerd en de risico’s zijn beperkt.

Een andere vorm is personeel ‘aannemen’. Voor het extra werk vindt de ZZP’er iemand uit zijn netwerk of via een jobboard of Facebook. Diegene heeft geen KvK inschrijving… Probleem? Nee hoor. De oplossing is om diegene in te lenen via een payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is de juridisch werkgever en dus aansprakelijk voor alle werkgeverslasten, (ziekte)risico’s en wettelijke afdrachten. De medewerker is werknemer bij het payrollbedrijf en voor hem / haar worden via het payrollbedrijf alle sociale lasten betaald, zodat bij einde werk er een WW-uitkering aangevraagd kan worden. De ZZP’er betaalt per gewerkt uur, zit nergens aan vast én blijft ZZP’er!

 

 

Deze blog is aangeleverd door Payrollplaats.

Auteur: Erik Kloosterman
Gepubliceerd op: maandag 12 maart 2018

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!