Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingenEr zijn helaas geen aanbiedingen gevonden. Plaats nu zelf een aanbieding
Je hebt nog geen account
Om je meldingen te bekijken moet je een ikonderneemhet.nl account hebben. Registreer of log in om upgrade naar een premium account.
Meldingen sluiten
Internetondernemers willen vaak wel ‘iets’ doen met video of YouTube, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen wanneer ze een YouTube strategie opzetten. In dit artikel zullen we het enigma rondom SEO-optimalisatie voor video voor je oplossen, zodat zelfs beginnende ondernemers aan de slag kunnen met online filmpjes.
Heb jij net een stijlvol, maar vooral ook een duur, filmpje laten maken om nog meer bezoekers naar jouw website te lokken, zie je tot je grote verbazing dat er amper op geklikt wordt – laat staan dat bezoekers doorklikken naar jouw site. Dit is natuurlijk doodzonde en eerlijk gezegd hartstikke onnodig.
Na Google wordt de YouTube zoekbalk het meest gebruikt om informatie op te zoeken op het web. Een goede vindbaarheid op YouTube komt dus erg van pas bij de promotie van een website. Daarnaast is het zo dat bij sommige zoekopdrachten, met name die wat meer visueel ingesteld zijn zoals zoekopdrachten omtrent recepten een sectie met YouTube video’s bovenaan prijkt.
Dus stel dat jouw website bij een bepaald keyword helemaal bovenaan staat, maar iemand anders zijn filmpje daarboven verschijnt, dan is de kans groot dat jij bezoekers kwijtraakt die eerder de neiging hebben om op een video te klikken dan op een website. En dit wil je natuurlijk niet.
Een slimme zoekmachine marketing specialist zorgt ervoor dat niet alleen zijn of haar website een hoge rangschikking heeft, maar ook dat de bijbehorende video’s de eerste zijn die tijdens een zoekopdracht verschijnen. Dit is waar SEO voor video aan te pas komt.
Als eerste zorg je ervoor dat het gekozen keyword terug komt in de titel, de omschrijving en in de labels/tags van jouw filmpje. Hoe verder je het keyword naar voren trekt, des te beter. Stel je hebt ‘nasi goreng koken’ als keyword, dan kun je beter ‘Nasi goreng koken: stap-voor-stap uitgelegd’ als titel hebben dan ‘Stap-voor-stap uitgelegd hoe nasi goreng koken’.
Naast dat je in de video-omschrijving het keyword laat terugkomen, moet je er ook voor zorgen dat je minimaal twee alinea’s goede en vooral unieke tekst hebt staan. In dat opzicht werkt Google op dezelfde manier van beoordelen als bij teksten op reguliere websites.
Als je nog een stap verder wilt gaan met SEO optimalisatie voor video, is de ondertiteling tool van YouTube erg handig. Door middel van deze applicatie kun je ondertiteling toevoegen en aanpassen op jouw video’s. Door ondertiteling in te voeren via YouTube en dit niet al van te voren in jouw filmpje te embedden, zorg je ervoor dat de inhoud van jouw filmpje leesbaar wordt voor Google. Deze tekstversie van jouw video wordt dan weer door Google gebruikt in de zoekresultaten. Je video wordt nu dus ook op inhoud gescreend, iets wat voor filmpjes zonder via YouTube ingevoerde ondertiteling niet mogelijk is.
Wees de eerste die reageert!
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.