Server Hosting

Geschikte hosting vinden voor je bedrijfswebsite anno nú

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een goed hostingbedrijf voor je website, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Als je zelf over niet al te veel kennis op dit gebied beschikt, kan zo\’n zoektocht aardig verwarrend zijn. Je wilt namelijk een pakket wat precies aansluit bij je wensen en niet teveel betalen voor dingen die je niet gebruikt. Maar goede service en ondersteuning is misschien wel net zo belangrijk.

De ontwikkelingen op het gebied van webhosting volgen elkaar ook nog eens razendsnel op. Genoeg dingen die je als bedrijf goed in de gaten moet houden dus, voordat je daadwerkelijk een keuze maakt. Hieronder kijken we naar de meest belangrijke zaken waar ondernemers op moeten letten bij het kiezen van het juiste hosting.

Beveiliging

Een goed hostingbedrijf zal ervoor zorgen dat alle informatie op een website goed beveiligd is. Gevoelige informatie moet te allen tijde worden beschermd. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een hostingbedrijf die aan alle normen voldoet. Daarnaast is het belangrijk dat zij dag en nacht het netwerk monitoren. Zelfs als er dan iets aan de hand is, kan dit gelijk worden opgelost. Zo voorkom je dat je website gehackt wordt met alle gevolgen van dien.

Persoonlijke ondersteuning

Mocht je met problemen zitten, of vragen hebben, dan is goede ondersteuning enorm fijn. Wanneer je er waarde aan hecht dat je altijd kunt bellen als er wat aan de hand is, doe je er goed aan voor een provider te kiezen die telefonisch bereikbaar is. Wil je graag in het Nederlands geholpen worden? Let er dan goed op dat je met een bedrijf in zee gaat waar dit mogelijk is.

Het juiste pakket

Als je een website hebt met enkele pagina’s waarop je niet direct dingen verkoopt maar slechts informeert, dan is een standaard pakket vaak voldoende. Is je website veel uitgebreider, of heb je de ambitie deze te laten groeien en op deze manier veel meer traffic te genereren? Dan is een uitgebreider pakket beter. Daarom is het belangrijk een pakket te kiezen wat goed past bij jouw bedrijf en de doelen die je voor ogen hebt. Zo betaal je niet teveel, maar loop je ook geen klanten mis door teveel te bezuiniging op het bouwen van een goede website. Laat je dus goed informeren op dit gebied.

Uptime

Met uptime wordt de tijd bedoeld dat een website volledig functioneert en bereikbaar is. Als dit niet het geval is spreken we van downtime. De meeste hosters doen de belofte dat de websites die ze hosten 99% uptime hebben. Dit is enorm belangrijk, want bij teveel downtime verlies je uiteraard bezoekers. Ga daarom goed na wat de werkelijke uptime is van een provider voordat je er een uitkiest.

Pro tip: StatusCake is een nuttige tools om de uptime van je website te monitoren. Geheel kosteloos en vrijblijvend in beginsel (freemium). Je kunt overzichtelijk de uptime statistieken raadplegen van jouw website. Je ziet precies wanneer je website offline was, hoe lang, en voor bezoekers uit welke landen dit het geval was indien je website internationaal is. Daarbij kun je ook ervoor kiezen om e-mail en/of SMS alerts te ontvangen in geval van downtime zodat je snel kunt schakelen.

Auteur: Romano Groenewoud
Gepubliceerd op: vrijdag 28 augustus 2020

1 reactie

  1. Thijs Wieringa
    Thijs Wieringa, 30 oktober 2020

    Mooie tips inderdaad! Een aantal zijn ook nog eens van invloed op je vindbaarheid en ranking in zoekmachines. Google hecht bijvoorbeeld veel waarde aan een snelle en veilige website!

    Thijs
    https://pixelsz.nl