vooruitgaan-door-loslaten

Vooruitgaan door loslaten

Stoppen is net als ondernemen een kwaliteit

Stoppen met je bedrijf betekent loslaten. Daar gaat een rouwproces aan vooraf. In de vorige blog schreef ik heel voortvarend dat ik ga bloggen over het solliciteren, want misschien dat jouw bedrijf door de Corona toestand minder opdrachten heeft. De wereld is veranderd en daardoor hebben we behoefte aan andere dingen. Als je het zo opschrijft lijkt het heel simpel. De situatie is anders. Jouw aanbod sluit niet meer aan op wat nu nodig is. Je moet wat anders. Punt.

Maar in die zin zit tussen de regels ontzettend veel verdriet, onmacht en woede misschien wel, emotie in elk geval. Zomaar je hard opgebouwd organisatie, je kindje, verlaten en op zoek naar een nieuwe baan? Dat wil je niet. Ook al zegt je verstand mondjesmaat \”ja\”, je gevoel zegt heel hard \”nee!\”.

Rouwproces

Het verlies van iets wat nu onverwacht bij heldere hemel gebeurd, is iets om bij stil te staan. Een rouwproces. Verdriet om te hebben en boos om te zijn.

Het loslaten van een droom is dus op zijn minst lastig. Je moet ook zeker aandacht geven aan het rouwproces voordat je weer doorgaat naar de volgende fase, waarin je weer oog hebt voor wat kan er ook. Ik heb te veel mensen mogen begeleiden die nog zo veel verdriet hadden over het verlies van een baan of een bedrijf, dat dat hun in de weg zat bij het solliciteren. De hete adem van de paniek dat je geen geld genoeg hebt en dus weer aan het werk moet, werkt in veel gevallen averechts.

Neem dus genoeg tijd voor het rouwen. Ga naar buiten, ga je bezinnen, ga weer dingen doen die je leuk vindt. Neem tijd, ondanks dat het water je aan de lippen staat en herpak jezelf daarna weer.

Je bent tenslotte ondernemer. Wees daar trots op. Weet dat die kwaliteit jou ook gaat helpen om te stoppen en weer nieuwe kansen te zien. Want die zijn er ook altijd.

Wil je even sparren met mij, of gewoon even je sorus kwijt? App mij dan. We kunnen altijd een belafspraak maken. Praten met anderen helpt ook.

Sterkte!

 

Marloes Tamminga

De SollicitatieMentor

 

(06) 28 29 28 59

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Marloes Tamminga
Gepubliceerd op: donderdag 23 april 2020

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!